Pojdi na glavno vsebino

Dijaška šolska skupnost

DIJAŠKA ŠOLSKA SKUPNOST

DŠS Gimnazije Škofja Loka je javna stanovska organizacija, ki deluje v okviru Gimnazije Škofja Loka in interesu vseh dijakov Gimnazije Škofja Loka. Organi DŠS so: dijaški šolski parlament (DŠP), upravni odbor (UO) DŠS in predsednik DŠS. Član DŠS je vsakdo, ki ima status rednega dijaka Gimnazije Škofja Loka. Statut DŠS  Gimnazije Škofja Loka ureja položaj, organiziranost in delovanje Dijaške šolske skupnosti.


DIJAŠKI ŠOLSKI PARLAMENT

DŠP sestavljajo po dva dijaka iz vsake oddelčne skupnosti dijakov Gimnazije Škofja Loka, eden od njih je predsednik razredne skupnosti. Člani DŠP so tudi predsednik DŠS, UO DŠS, ravnatelj, pomočnik ravnatelja, mentor in socialni delavec.


UPRAVNI ODBOR DŠS

UO DŠS je najvišji organ DŠS, ki ga sestavlja devet do dvanajst članov. Član UO DŠS je tudi predsednik DŠS, ki lahko dodatno imenuje dva dijaka po lastni izbiri. UO DŠS je sestavljen iz najmanj po enega dijaka iz vsakega letnika. UO DŠS sprejema predloge DŠP, DŠS, vodstva šole, pedagoškega zbora ali drugih delavcev šole, o njih razpravlja in jih po potrebi daje v presojo ali potrditev DŠP. UO DŠS organizira obšolsko življenje ter delo. Obravnava vprašanja, povezana z vzgojno-izobraževalnim programom, organizacijo in upravljanjem ter organom šole posreduje svoje predloge. UO DŠS sprejema, organizira in izvaja programe na naslednjih področjih:

- povezovanje dijakov v šoli, mestu in državi

- sodelovanje dijakov pri načrtovanih dejavnostih šole,

- varovanje pravic dijakov,

- kulturno-umetniško, športno, zabavno in izobraževalno področje,

 - na drugih področjih, ki so v interesu dijakov


ČLANI UPRAVNEGA ODBORA

-Hana Kolendo

-Žiga Biček

-Jera Šubic

-Lucija Peternelj

-Ema Lenc

-Jaka Perme

-Neža Končan

-Ammar Kaltak

-Anamarija Eržen

-Nejc Perne

-Neža Peternelj


PREDSEDNIK ALI PREDSEDNICA DŠS

Predsednik DŠS ima vlogo povezovalca in posrednika med DŠS, organi DŠS in vodstvom šole. Sprejema njihove predloge in pobude in tudi sam daje predloge in pobude. Deluje v interesu vseh članov DŠS. Trenutna predsednica DŠS je Hana Kolendo


ZAPISNIKI MANDATA 2023/2024:

Zapisnik uvodne seje Upravnega odbora

Zapisnik 1. redne seje Upravnega odbora

Zapisnik 2. redne seje Upravnega odbora

Zapisnik 3. redne seje Upravnega odbora

Zapisnik 4. redne seje Upravnega odbora

Zapisnik 5. redne seje Upravnega odbora

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...