Pojdi na glavno vsebino

Help Everyone Achieve Lifelong Total Health / Zdrav življenjski slog za vsakogar

Zdrav življenjski slog je v današnjem svetu zelo pomemben. Posamezniku pomaga
k bolj umirjenemu in učinkovitemu reševanju vsakodnevnih nalog in izzivov brez večjih zdravstvenih težav in s čim manj stresa. Mladostniki predstavljajo populacijo, pri kateri je potreben celovit pristop, ki pripomore k ohranjanju in krepitvi zdravja, ter pravočasni spremembi neustreznega življenjskega sloga.

V projekt je vključenih pet držav (Madžarska, Italija, Španija, Romunija in Slovenija). Država koordinatorica je Madžarska. Madžari so v enem od prejšnjih projektov izdelali medpredmetni delovni zvezek na temo zdravega življenjskega sloga.

Cilj projekta je razširiti delovni zvezek z digitalno različico, ki bi vsebovala zbirko spletnih strani na tematiko zdravega življenjskega sloga in spodbuditi dijake, da izkusijo prednosti takega načina življenja preko medkulturnih praks. Verjamemo, da do zdravega načina življenja ne pridemo kar čez noč, ampak moramo v to vložiti ogromno truda. Skupaj z dijaki želimo ustvariti »HEALTH« kurikulum, ki jih bo spodbujal k stalnemu učenju in iskanju novih možnosti za izboljšanje njihovega zdravega življenjskega sloga. Zdrav način življenja ni le zdrava prehrana in gibanje, temveč je popolna umska, telesna in duševna izkušnja.

S projektom želimo dijakom še bolj približati zdrav življenjski slog z različnih vidikov, kot so, vpliv družabnih omrežij na zdravje, zdrava prehrana, bolezni in preventiva pred poškodbami, prva pomoč, amaterski in profesionalni šport, doping v športu, mentalno zdravje in obvladovanje stresa.

Projekt bo potekal na lokalni in mednarodni ravni – med rednim poukom ter na srečanjih, ki jih bodo pripravile sodelujoče države. Rezultate dela bomo predstavili na šolskih spletnih straneh, platformi TwinSpace in lokalnih medijih.

Nevenka Bertoncelj, prof.

Povezava do spletne strani projekta

Reportaža s srečanja v Italiji
Reportaža s srečanja v Španiji
Reportaža s  srečanja v Škofji Loki
Reportaža s srečanja v Romuniji
Reportaža s srečanja na Madžarskem

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...