Pojdi na glavno vsebino

Climate change – raise awareness – take action / Podnebne spremembe – Ozaveščaj in ukrepaj

Da bi se lahko spopadli s podnebnimi spremembami, moramo najprej poznati različne okoljske probleme, ki prispevajo k globalnemu segrevanju. Zato se projekt osredotoča na ozaveščanje o porabi energije, potrošništvo, ravnanje z odpadki, preskrbo s pitno vodo in ravnanje z odpadnimi vodami. Iz naštetih področij lahko sklepamo, da se bodo morale spremeniti tudi nekatere naše najbolj vsakodnevne navade.

Cilj projekta je motivirati mlade za udejstvovanje na tem področju ter razvijati ustvarjalne ideje za reševanje okoljskih problemov na lokalni in individualni ravni.

Dijaki in profesorji se bodo posvetili temi z različnih vidikov, ki jih omogočajo številni šolski predmeti (biologija, kemija, geografija, tuji jeziki). Dalje se bomo povezali z lokalno skupnostjo, povabili strokovnjake in aktiviste, ki bodo z nami delili svoje znanje in izkušnje. Obravnavane teme bodo na šoli izpostavljene v Okoljskem kotičku, ki bo o aktivnostih obveščal tudi ostale dijakinje in dijake, ki sicer niso vključeni v projekt.

Projekt bo potekal na lokalni in mednarodni ravni – med rednim poukom ter med srečanji, ki jih bodo pripravile sodelujoče države. Rezultate dela bomo predstavili na šolskih spletnih straneh, platformi TwinSpace in lokalnih medijih.
S projektom želimo senzibilizirati dijake in javnost o okoljski problematiki ter prispevati k majhnim spremembam v življenju, ki v seštevku ustvarijo velike razlike.

Janez Ciperle, prof.
vodja projekta

Srečanje Erasmus* Škofja Loka 2021

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...