Pojdi na glavno vsebino

Informacije o vpisu

Obvestilo o vpisu v šolsko leto 2024/2025 

Bodoče dijake in njihove starše obveščamo, da bo prijavljanje za vpis v 1. letnik naše šole potekalo do 4. 4. 2024, do vključno 23. 4. 2024 pa bo možno prijave prenašati med srednjimi šolami.

Vpis bo potekal v mesecu juniju po razporedu. Pisna vabila z vsemi potrebnimi informacijami boste prejeli po pošti v začetku junija.

Obvestilo staršem in bodočim dijakom o vpisu

4. junij 2024

Pozdravljen bodoči dijak, pozdravljena bodoča dijakinja Gimnazije Škofja Loka!

Kot veš, boste vsi, ki ste se prijavili na Gimnazijo Škofja Loka, tudi sprejeti.

Vabim te, da prideš k vpisu za prihodnje šolsko leto v terminu, ki si ga prejel po pošti.

Vpis bo potekal v tretjem nadstropju v pisarni št. 335. Prosim te, da upoštevaš datum in uro vabila. Če lahko, pridi v spremstvu staršev (mame ali očeta oziroma svojega skrbnika).

Za šolsko leto 2024/2025 smo za učence, ki ste se vpisali v program gimnazija, načrtovali izbiro med tremi smermi, in sicer med naravoslovnim, splošnim in športnim oddelkom.

Glede na trenutno stanje prijav bomo morali nekaj učencev, ki ste se prijavili v športni oddelek, prestaviti, prijavilo se vas je namreč preveč. Kar nekaj učencev smeri na prijavnice ni napisalo, zato bomo šele po koncu vpisa lahko videli, katere oddelke bomo lahko oblikovali.

Če si se prijavil_a v športni oddelek, te prosim, da zaradi lažje odločitve in poštenega izbora s seboj na vpis prineseš potrdilo kluba o tvojem članstvu, potrdilo o športnih dosežkih v tem šolskem letu ter potrdilo oziroma obvestilo kluba o tem, kakšen je tvoj obseg treningov in tekmovanj v povprečnem tednu. Pri izboru bomo upoštevali tudi točke, pridobljene z ocenami v 7., 8. in 9. razredu. Učenci, ki ste se prijavili v klasično gimnazijo, boste v prihodnjem šolskem letu v kombiniranem oddelku, s čimer imamo bogate izkušnje in v katerem pouk dobro poteka (enako kot v drugih oddelkih).

V prihodnjem letu bomo v 1. letniku izvajali po dve skupini vsakega tujega jezika: španščine, nemščine, francoščine in ruščine, o čemer smo vas seznanili že na informativnem dnevu. Potrudili se bomo, da bo vsak bodoči dijak razvrščen v prvo jezikovno izbiro, ni pa nujno, da bo tako. Če se bo npr. španščine želelo učiti več kot za dve skupini učencev, bomo nekaj učencev morali prestaviti h kakšnemu drugemu jeziku. Popolnoma proste izbire namreč ne moremo zagotoviti, saj so jezikovne skupine vezane na razpoložljivost naših učiteljev. Kriterij za prestavitev bodo vaše ocene, upoštevali bomo tudi učenje tujega jezika v osnovni šoli − če bo kdo želel nadaljevati z učenjem jezika, mu bomo to omogočili.

K VPISU OBVEZNO PRINESI:

fotokopije spričeval 7., 8. in 9. razreda,

morebitna zlata ali srebrna priznanja pridobljena v 8. ali v 9. razredu (originalna in fotokopije), originale bomo takoj vrnili,

• kot je navedeno že zgoraj, športniki prinesite potrdilo kluba o članstvu, potrdilo o dosežkih v tem šolskem letu in približen razpored treningov v običajnem tednu,

izpolnjeno prijavo dijaka na šolsko prehrano, če boš malical_a v šoli (je v prilogi in na šolski spletni srani; Dijaki/obrazci),

izpolnjen obrazec za način prejemanja položnic, v primeru plačila s trajnikom pa še dodatno izpolnjeno

Soglasje za SEPA direktno bremenitev (za dodatne informacije lahko pokličete računovodjo Miho Šteharnika na telefon 04/51-83-334),

izpolnjen obrazec za učbeniški sklad, če si boš učbenike sposodil_a v šoli (je v prilogi).

Dodatne informacije o vpisnem postopku lahko dobiš po telefonu (04 51 83 335) vsak delovni dan od 7. do 14. ure, ob četrtkih od 11. do 18. ure, lahko pa tudi pišeš na e-naslov: sasa.bogataj@gimnazija-skofjaloka.si

Želim ti uspešen zaključek osnovnošolskega izobraževanja, lepe in varne počitnice, v prihodnjem šolskem letu pa veliko dobre volje, vztrajnosti in delavnosti.

Na svidenje ob vpisu!

Šolska svetovalna delavka Saša Bogataj Suljanović, univ. dipl. psih.

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...