Pojdi na glavno vsebino

Tujejezični recital Jezik - kultura in tradicija

Nacionalni projekt Jezik – kultura in tradicija, ki ga Gimnazija Škofja Loka vsako leto pripravi za Unescove pridružene šole,  ostaja stalnica in ena njenih pomembnejših Unescovih aktivnosti.

Tudi v letošnjem šolskem letu zaradi negotove covid situacije v oktobru recitala nismo mogli izpeljati v živo v Sokolskem domu, ampak smo ga ponovno ustvarjali v digitalni obliki. Udeležene šole so pripravile  prispevke, jih posnele in nam poslale video posnetke. Iz njih smo sestavili  skupen recitalski mozaik.

Naslov recitala se je navezoval na mednarodno leto sadja in zelenjave ter je bil povzet po začetku slovenske ljudske pesmi »Zatrkljalo jabolko, jabolko rudeče in prineslo meni je tri pehare sreče.« Pod tem naslovom so učenci in dijaki sodelujočih šol v različnih jezikih in umetniških prispevkih odpirali razmišljanja o pomenu narave, sadja, rasti in skrbi za okolje.

V projekt  je bilo vključenih 14 slovenskih osnovnih in srednjih šol. Iz odličnih posameznih prispevkov smo sestavili zanimivo umetniško in jezikovno pestro zgodbo.

Najlepše se zahvaljujemo vsem šolam za sodelovanje in upamo, da bomo prihodnje leto Tujejezični recital lahko izpeljali v živo v Sokolskem domu v Škofji Loki.

Ana Prevc Megušar, mentorica projekta Tujejezični recital

Posnetek Tujejezičnega recitala Jezik - kultura in tradicija

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...