Pojdi na glavno vsebino

Slavnostna podelitev priznanj in nagrad ob zaključku šolskega leta 2023/24

Na predvečer dneva državnosti smo na večerni slovesnosti na Gimnaziji Škofja Loka podelili priznanja in nagrade dijakom, ki so v preteklem šolskem letu izstopali s svojim delom in dosežki. Po uvodnem pozdravu ravnatelja Jožeta Bogataja je vse navzoče nagovorila predstojnica območne enote Zavoda za šolstvo Kranj,  nekdanja ravnateljica Osnovne šole Škofja Loka - Mesto ter članica sveta šole  ga. Doris Kužel.

Na slovesnosti je najprej direktor zavod MEPi Jaka Kregar skupaj z gimnazijskimi mentorji  podelili 29 srebrnih MEPI priznanj. Dijaki, ki so se še posebno izkazali v posameznih razredih so prejeli knjižne nagrade. Čestitali smo vsem 52 dijakom, ki so na državnih tekmovanjih osvojili zlata priznanja. Med njimi je bilo kar 20 državnih prvakov.  Izadori Kopač iz 1. letnika smo čestitali za osvojeno srebrno medaljo na naravoslovni  olimpijadi. Poleg Izadore pa so se še trije dijaki ob odličnih rezultatih na državnih tekmovanjih in po  dodatnih izbirnih  preizkusih uvrstili na mednarodne olimpijade: Matej Nastran iz 4. a odhaja na kemijsko in biološko olimpijado, Luka Gašperlin na kemijsko olimpijado, Jakob Žorž pa kar na tri računalniške olimpijade. Zaželeli smo jim sreče in uspehov na mednarodnem tekmovalnem odru.

Na slovesnosti smo izpostavili tudi športne uspehe. Ekipa Gimnazije Škofja Loka je bila na Teku štirih mostov najštevilčnejša in najuspešnejša ekipa, Dora Suljanović pa je zmagala v celotni ženski konkurenci.

Čestitali smo Teji Jezeršek, ki  je za literarni esej o umetni inteligenci na 2. Pibernikovem natečaju prejela 1. nagrado.

Kulturni program slovesnosti je oblikoval Mladinski mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka pod vodstvom Žige Kerta, ki je ob dobri izvedbi požel aplavz tudi za uspehe na mednarodnem in državnem tekmovanju.

Ob zaključku slovesnosti je ravnatelj Jože Bogataj izročil tri posebna priznanja Gimnazije Škofja Loka: Amadeju Zalokarju – za dosežke na področju fotografije in videoprodukcije in za doprinos  k prepoznavnosti šole, Alini Matanović  za doprinos h kulturnemu utripu šole in prepoznavnosti programa klasične gimnazije ter Viti Renko za doprinos h kulturnemu utripu šole in prepoznavnosti Gimnazije Škofja Loka.

Najvišje priznanje plaketo Gimnazije Škofja Loka pa je ob zaključku šolanja na Gimnaziji Škofja Loka prejel Jakob Žorž za izredne uspehe na področju tekmovanj iz znanja in za doprinos h kulturnemu utripu in prepoznavnosti šole.

Slavnostni  večer smo zaključili v avli šole v prijetnem druženju in klepetu.

Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...