Pojdi na glavno vsebino

Škofjeloški gimnazijci vabijo na  virtualni sprehod po mestu

Morda vam je že prišlo na uho, da je srednjeveška lepotica bogatejša za novo pridobitev. Gre za interaktiven vodič po mestu, ki so ga zasnovali naši dijaki Gimnazije Škofja Loka  v okviru projekta Erasmus+. Za  tehnično plat je poskrbelo podjetje Nexto.

Aktivnosti v okviru projekta Erasmus+ so  se osredotočale na lokalno in skupno kulturno dediščino ter na sodobne in inovativne načine njene prezentacije. V projektu je sodelovalo še pet  partnerskih  šol iz Češke, Poljske, Italije, Nemčije in Avstrije in vsaka si je v okviru tematike zadala svoj lokalni cilj.

Končni izdelek škofjeloških dijakov  je tako interaktivni vodič po Škofji Loki Zamorčeva pot, ki si ga danes s prenosom brezplačne aplikacije Nexto vsakdo lahko prenese na svoj pametni telefon in ob sprehodu po mestu in reševanju zabavnih nalog izve marsikaj zanimivega o srednjeveškem biseru. Tak virtualen sprehod po Škofji Loki je prav v sedanjih corona razmerah lahko zelo uporaben.  

Udeleženke in udeleženci projekta, avtorji virtualnega ogleda  so izbrali deset loških znamenitosti ter vsem imetnikom pametnih telefonov, ki si bodo naložili brezplačno aplikacijo,  zastavili deset nalog. Prijazni  zamorec, maskota aplikacije, vas bo vodil od postaje do postaje ter vas za izkazano znanje tudi nagradil z draguljem iz svoje krone.

Besedilo v aplikaciji je napisano v slovenščini, nemščini in angleščini. Eva Gorjanc, dijakinja 2. c, pa je zamorcu dala  zanimivo likovno podobo.

Janez Ciperle, prof.,

koordinator projekta

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...