Pojdi na glavno vsebino

Pomladni koncert

Mladinski mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka je s Pomladnim koncertom v Sokolskem  domu zaključil uspešno pevsko sezono. Začel jo je z gostovanjem na Danskem, kjer je skupaj z pevskim zborom Himmelev gimnazije iz Roskilda pripravil dva koncerta. V nadaljevanju sezone se je mešani pevski zbor združil z gimnazijskim dekliškim pevskim zborom in v taki zasedbi prvič zapel na Božičnem koncertu.  V združeni zasedbi  je nastopil tudi na  regijskem tekmovanju in na zaključnem Pomladnem koncertu.  Zelo sodelovalno in kvalitetno sta s pevskim zborom ustvarjala Žiga Kert in Eva Jekovec.

Na Pomladnem  koncertu je Mladinski pevski zbor predstavil tekmovalni program, za katerega je en dan prej prejel zlato plaketo. Na koncertu so zazvenele pesmi različnih žanrov,  z različnih koncev sveta.  Kot gost je na koncertu nastopil Mladinski mešani pevski zbor OŠ Predoslje, ki ga prav tako vodi Žiga Kert. Z vokalnim objemom  poslušalcev v dvorani,  so z zadnjo pesmijo  Pa se sliš,   pevci srčno in čustveno zaključili koncert.

Zbrane v dvorani je nagovoril ravnatelj Jože Bogataj in se zahvalil pevcem in zborovodjema za odlično in predano delo. Pevcem maturantom je ob njihovem zadnjem gimnazijskem pevskem nastopu izročil cvetje. 

Koncert sta s pomladnimi pesmimi povezovala David Šuštar in Eva Družinec iz 4.

Fotografije: iztok Zupan in medijski krožek Gimnazije Škofja Loka

Za vse zamudnike koncerta, pa tudi za tiste, ki bi koncert radi še enkrat podoživeli pa objavljamo povezavo  do celotne prireditve:

https://www.youtube.com/watch?v=waQN_pbuRE0

in povezavo  do izsekov skladb:

https://drive.google.com/drive/folders/1fUAMfm2C5EGNmq3Hs-0lGVNvIw3a4pnr?usp=share_link

Avtorji video posnetka: člani medijskega krožka: Amadej Zalokar, Jure Gartner, Tina Kurdija

Mentor: Domen Košir

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...