Pojdi na glavno vsebino

Otvoritev razstave Ane Frank

V ponedeljek, 2. marca smo na Gimanziji Škofja Loka, ob 17. uri v avli šole  odprli razstavo Ane Frank. Razstavo so v  sodelovanju  z Muzejem novejše zgodovine pripravili dijaki Gimanzije Škofja Loka, ki bodo  po razstavi  tudi vodili. Na vodenje so se  temeljito pripravili s pomočjo dvodnevnega uvajanja in izobraževanja, ki ga je prirpavila in izpeljala  ekipa Muzeja novejše zgodovine Ljubljana. Koordinatorici razstave na gimanziji sta bili Saša Bogataj Suljanović in Tanja Gartner. Ob otvoritvi  so nas nagovorili: ravnatelj Jože Bogataj, 1. namestnik veleposlanika Kraljevine Nizozemske g. Paul van Oostven ter  vodja projekta Ane Frank pri Muzeju novejše zgodovine Monika Montanič.

 Projekt Ana Frank - zgodba za sedanjost je mednarodni projekt, v katerem sodeluje mnogo držav iz celega sveta. Osnovni cilj je dijakom in obiskovalcem predstaviti osebno zgodbo Ane Frank s pomočjo razstave in različnih delavnic, pri tem pa koncept razširiti na celotno dogajanje v času druge svetovne vojne in tudi na lokalno zgodovino. Potujoča razstava z naslovom Ana Frank – zgodba za sedanjost, ki bo gostovala na Gimnaziji Škofja Loka, se navezuje na življenjsko zgodbo Ane Frank in na njen slavni dnevnik, ki ga je pisala med drugo svetovno vojno, ko se je morala skupaj s svojo družino in znanci zateči v skrivališče.

Razstava bo na  bo na ogled cel mesec.

Vabimo Vas, da si razstavo ogledate (kot uro zgodovine). Ogled traja dobro šolsko uro. Ogled razstave  je brezplačen. Ob torkih in četrtkih bomo na šoli organizirali tudi popoldanski voden ogled, in sicer od 17. do 18. ure. Koordinatorica razstave je Saša Bogataj Suljanović, šolska svetovalna delavka. Zaradi logistike potrebujemo predhodne najave na  sasa.bogataj@gimnazija-skofjaloka.si  ali na  telefon (04) 518 33 35. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...