Pojdi na glavno vsebino

Okrogla miza z nekdanjimi gimnazijci

V okviru programa Aktivno državljanstvo smo na Gimnaziji Škofja Loka s podporo Razvojne agencije Sora in Območne obrtno-podjetniške zbornice Škofja Loka gostili 8 nekdanjih gimnazijcev z namenom, da dijakom predstavijo svojo profesionalno pot po zaključku srednješolskega izobraževanja, obudijo spomine na takratno delo v gimnaziji, na takratne učitelje in nasploh na štiriletno življenje na Gimnaziji Škofja Loka.

Gostili smo:

Natašo Bokal, nekdanjo alpsko smučarko in sedaj trenerko smučarskih disciplin,

Matjaža Zupana, pevca skupine California,

dr. Francija Petka, direktorja Zavoda za šport Planica,

Saro Oblak Speicher, poslovno coachinjo in svetovalko,

Tineta Radinjo, župana občine Škofja Loka,

Nejca Jemca, odgovornega urednika Vala 202,  

Poseben gost pa je bila aktualni prof. kemije na šoli Gašper Murn, ki se poleg poučevanja ukvarja še z gledališko režijo in igro ter petjem.

Pogovor je vodila Monika Tavčar, televizijska voditeljica, ki je bila prav tako nekdanja gimnazijka v programu klasična gimnazija.

V dveh šolskih urah so naši gostje obudili veliko spominov na njihova srednješolska leta Škofji Loki, mladim pa sporočili, da je gimnazija vedno bila in še vedno  je peskovnik različnih interesov, da je šola poleg dobrega znanja, vedno ponujala obilico dejavnosti, kjer so lahko nadgrajevali svoje potenciale, da njihova profesionalna pot ni bila vedno ravna  in premočrtna in so se tudi oni iskali, da je dovoljeno delati napake in se iz njih učiti. Prav tako so poudarili, da je nujno potrebna tudi mednarodna izkušnja, ki  veliko nauči, še posebej, če se potem vrneš domov in pridobljena  znanja uporabljaš v domačem okolju.

Tekst: Jože Bogataj, ravnatelj

Fotografije:  Amadej  Zalokar

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...