Pojdi na glavno vsebino

Oder na stežaj: Sen  ali kaj imajo na odru povedati loški gimnazijci

Za Limonado slovenico in Hamletom v pikantni omaki je moderna drama Sen, avtorja Enrica Luttmanna tretja predstava v izvedbi gledališke skupine Gimnazije Škofja Loka Oder na stežaj. Veseli smo, da smo po koronskem odmoru spet navduševali na odru. Premiera je bila 29. 11. 2022 na Loškem odru. Igralci so pokazali izjemno igro, gledalci pa nas nagradili z bučnim aplavzom. Odigrali smo tudi štiri predstave za šolo. Režiserka je Tatjana Žagar, ki je tudi mentorica skupine, vsi sodelujoči na predstavi pa so tudi člani impro gledališča O.sti j.arej. V predstavi sodelujejo: Samo Bobnar, varnostnik 1, Nejc Perne, varnostnik 2, Emma Kajan Kapetanović, Antonia, Veronika Klemenčič in Katja Bukovšek, kritičarka, Hana Oman in Tisa Habjan, tat 1, Teja Jezeršek, tat 2, Anže Šilar in Arne Zorman, mož Luis, Iza Bembič in Janina Čadež, zdravnica, Lenka Konjar, hči, Sara Kosmač, šepetalka, Lenča Miklavčič, rekviziterka, Lian Prašnikar, vodja predstave, Ožbej Pirih, lučni mojster in Jakob Žorž, tonski mojster.

Kratka vsebina: V galeriji sodobne umetnosti varnostnika ob koncu delavnika naletita na nenavaden prizor: sredi prostora spi ženska. Kdo je, zakaj je zaspala, kaj storiti z njo? Ta in še druga vprašanju ju vodijo skozi niz duhovitih dogodkov in srečevanj, ki naj bi razkrili skrivnost speče obiskovalke. V galerijo prihajajo mož, hči, zdravnica, kritičarka, pa tudi tatova, ki imata prav posebno nalogo ...

Še povabilo na predstavo, ki bo v torek, 17. 1. 2023, ob 19.30 na Loškem odru. Če omenimo, da je prejšnja predstava prišla med najboljših šest predstav slovenskih ljubiteljskih gledališč na Čufarjevih dnevih na Jesenicah, si tudi od te lahko obetate … Pridite in poglejte!

Tatjana Žagar, mentorica in režiserka

Fotografije: Matjaž Zupančič

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...