Pojdi na glavno vsebino

Narodna izmenjava z Gimnazijo Ptuj

Letošnja ekskurzija na Ptuj za dijake 1. e oddelka je bila kot vedno nadvse zanimiva in kulturno informativna.

Dijaki so bili ob prihodu na Ptuj sprejeti in postreženi z raznovrstnimi dobrotami domače izdelave. Po prisrčni dobrodošlici so jim dijaki gimnazije Ptuj razkazali prostore šole. Pripravili so jim tudi  delavnico izdelovanja papirnatih sončnic.

Po zaključeni delavnici so se dijaki odpravili na kosilo. Na meniju je bil carski praženec, ki so ga bili zelo veseli. Po ogledu šole in prijetnem kosilu so se odpravili na ogled mesta Ptuj.

Videli so mnoge znamenitosti, si ogledali Ptujski grad in uživali v mestnih kavarnah. Na ogledu gradu so imeli priložnost dvigniti repliko meča iz srednjega veka in igrati na 100 let star klavir.

Sledil je ogled knjižnice, ki smo se ga vsi že vnaprej zelo veselili. Tam smo izvedeli veliko o zgodovini tamkajšnje knjižnice in pomembnosti branja. Ob zaključenem ogledu mesta so se dijaki poslovili in se počasi odpravili nazaj proti Škofji Loki.

Vožnja nazaj je bila polna dobrih vtisov o Ptujčanih, ki so bili res zelo gostoljubni in so Škofjeločane lepo  sprejeli v svojo  družbo.

Tako se je ekskurzija na Ptuj končala. Mislim, da lahko govorim v imenu vseh, ki so se je udeležili in povem, da je bil to dogodek vreden ponovitve.

Martin Pucihar, 1. a

Fotoreportaža

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...