Pojdi na glavno vsebino

Naravoslovci uspešni na državnem tekmovanju

V soboto,  20. januarja 2024, so se naši dijaki udeležili državnega tekmovanja iz znanja v naravoslovju. To tekmovanje je zelo kompleksno, saj preverja znanja fizike, kemije in biologije. Nekaj dijakov se je na tekmovanju odlično odrezalo.

Med 1. letniki sta Izadora Kopač (2. mesto) in Nika Arsov (5. mesto) dobitnici zlatega priznanja, Žiga Pfajfar (9. mesto) pa je dosegel srebrno priznanje. Vsi trije so dijaki 1. naravoslovnega oddelka.  Prav tako pa sta si med 2. letniki srebrno priznanje prislužila Jošt Kalan (9. mesto) in Tjaša Demšar (12. mesto), oba iz 2. a.

Izadora Kopač se je  z izvrstnim rezultatom uvrstila med 10 najboljših tekmovalcev v državi (1. in 2. letnik skupaj) in je tako povabljena, da se udeleži zadnjega kroga izbora za sodelovanje na Evropski olimpijadi eksperimentalne znanosti 2024 (EOES 2024), ki bo v Luxembourgu.Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, Izadori pa želimo dobre priprave in uspeha na izbirnem preizkusu.

Čestitamo pa tudi vsem trem profesoricam, ki so bile mentorice tekmovalcem: Diani Curk (biologija), Anici Šaljaj (fizika)  in Mojci Tolar (kemija).

Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...