Mepijev korona kruh
V tednih karantene in pouka od doma so se tudi MEPI aktivnosti iz učilnic telovadnic, fitnesov, plesnih dvoran, pevskih sob preselile v naše domove, kuhinje, vrtove, okoliške poti in griče. Mepijevci so svoje veščine, šport in prostovoljstvo z veliko mero domišljije in ustvarjalnosti opravljali v domačem okolju. Pridobili so obilo novih izkušenj in znanj. V tednu pred prvomajskimi prazniki smo se s srebrnimi mepijevci na gimnaziji odločili, da se lotimo peke kruha. In iz sprva težke, skoraj nemogoče naloge je nastala odlična izkušnja in kopica mikavnih, lepo zapečenih kruhov. Seveda pa tu poleg zlato rumenega hlebca štejejo še druge stvari: občutek zadovoljstva, da smo dosegli nekaj, kar se nam je sprva zdelo težko, v času peke, ko smo se morali zbrati in osredotočiti na proces, smo pozabili na vse probleme okrog sebe, predvsem pa je bilo pečenje tudi način, kako izkazati altruizem, ko smo našo hrano delili s tistimi, ki jih imamo radi in nam v življenju nekaj pomenijo.
“Danes sem se lotila peke svojega prvega kruha. Hvala za vzpodbudo! Tako zelo sem zadovoljna, da bom peko dala kar med tedenska opravila.)” je svojo izkušnjo z nami delila Hana