Pojdi na glavno vsebino

Krst klasikov

In tedaj smo postali klasiki…

V petek, 22. 12. 2023, tik pred počitnicami, smo bili klasiki 1.BC razreda, poleg običajnih predprazničnih aktivnosti, deležni tudi t.i. krsta klasikov, s čimer smo tudi »uradno« postali pripadniki elitne klasične družbe naše gimnazije. Dogodka so se udeležili tudi profesorji programa Klasična gimnazija.

Krst so pripravili dijaki 3. B (prav tako klasiki), ki so bili oblečeni v tradicionalna rimska oblačila. Krst se je pričel s pesmijo iz antike, ki smo jo morali peti ob spremljavi glasbe. Organizatorji so bili sicer mnenja, da te naloge nismo ravno najbolje opravili.

Po prepevanju smo se razdelili v skupine in starejši kolegi so nam zastavljali vprašanja. Seveda so bila povezana z antiko. Vprašanja so nam šla dobro od rok, zmagovalna skupina pa je prejela posebne kovance, unovčljive pri ustnem ocenjevanju znanja latinščine.

Po končanem kvizu je sledila slavnostna zaprisega. Prisegli smo, da ne bomo zamujali k pouku, delali domače naloge, pridno jedli malico in ubogali učitelje.  Ko smo postali novopečeni klasiki, je na koncu  sledila še sladka pogostitev.

Krst je potekal v zelo sproščenem vzdušju, hvala vsem dijakom in profesorjem, ki so sodelovali pri pripravi tega nepozabnega in zabavnega dogodka.

Ammar Kaltak, 1.BC

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...