Pojdi na glavno vsebino

Gimnazijski pevci zmagali na zborovskem tekmovanju v Bratislavi

Zborovska zmaga v Bratislavi skozi oči pevcev…

Naša tekmovalna zborovska pot se je začela v nedeljo, 24. marca, ko smo se z avtobusom odpravili iz Škofje Loke in po šestih urah prišli v Bratislavo.
Že takoj po prihodu smo se v mestu udeležili prve tonske vaje v Zrcalni dvorani v Primate’s palace, ki ji  je sledil predstavitveni koncert tekmovalnih zborov. Po dopoldanskih pevskih vajah v naslednjem dnevu je popoldne stopilo težko pričakovano tekmovanje v že omenjeni dvorani. S tekmovalnim nastopom smo bili zadovoljni in imeli smo zelo dobro občutke. Torek je bil bolj sproščen, saj smo si ogledali čudovit center mesta Bratislave ter imeli čas za okusno kosilo. Sledil je še zaključni koncert, ki je potekal v Klarisky music hall, in nestrpno pričakovanje uradnih rezultatov tekmovanja. Postali smo absolutni zmagovalci.
Ob razglasitvi je iz nas vrelo navdušenje in iskreno veselje. Odpravili smo se v hotel in tam ob dobri družbi zaključili večer.
V sredo smo se ponosni odpravili nazaj v Škofjo Loko. Iz Bratislave smo prišli z novimi izkušnjami, polni pozitivnih vtisov in še bolj povezani med sabo. 

Žiga Biček in Lucija Peternelj, 3.C

Zborovska zmaga v Bratislavi skozi oči zborovodja…

Mednarodno zborovsko tekmovanje v Bratislavi je priznano tekmovanje, ki se ga udeležujejo zbori širom sveta.

Mešani mladinski zbor Gimnazije Škofja Loka je nastopil v kategoriji mešanih mladinskih zborov do 21 let ter s svojim petjem in odlično izvedenim programom prepričal tekmovalno žirijo. Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Škofja Loka je na tekmovanju prejel 96 točk in s tem zlato priznanje, zmago v kategoriji ter priznanje za najboljši zbor tekmovanja »Spring music festival Bratislava«.

Kot zborovodja sem vesel, da imam na gimnaziji toliko visoko motiviranih pevcev, ki verjamejo v moje delo, uživajo v petju in se trudijo po svojih najboljših močeh, da skladbe zazvenijo tako, kot so jih napisali skladatelji. Zbor se je na tekmovanju predstavil s skladbami: Heroes pugnate viri Fortissimi (J. Gallus), Jaz bi rad cigajnar bil (prir. T.Vulc), Prav po prstih (A. Makor) in na koncu s skladbo Ritmo, ki poleg zahtevne melodike vsebuje tudi ritmične elemente, ploskanje in je napisana za 4 ročno klavirsko spremljavo.

Zbor se je po mnenju žirije izkazal z vsemi skladbami. »Program je bil skrbno izbran, z njegovo izvedbo je zbor pokazal vse veščine petja – od renesanse pa vse do danes. Izvedba je natančna, struktura jasna. Zborovodja dirigira profesionalno, kar se kaže tudi pri odličnem zvoku zbora in natančnosti.«  Skratka, žirija je bila navdušena nad našim nastopom in programom.

Kot zborovodja sem izredno ponosen na vse pevce. To ni zgolj rezultat dela nekaj mesecev, temveč večletnega trdega dela. Vesel sem, da imamo s pevci lep in korekten odnos, saj verjamem, da je to ključnega pomena za doseganje zastavljenih ciljev.  

Žiga Kert, zborovodja

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...