Pojdi na glavno vsebino

Dijak dijaku

Vsako leto dijaki drugega letnika Gimnazije Škofja Loka poskrbijo za prijeten uvod v praznični mesec december in pripravijo tradicionalno dobrodelno prireditev Dijak dijaku. Namen prireditve je zbiranje sredstev za sklad Gaudeamus, ki omogoča pomoč socialno šibkejšim dijakom. Letošnjo prireditev so organizirali v petek, 1. decembra 2023, ob 18. uri.

Dijaki so v šolski predavalnici pripravili dobrodelni koncert, na katerem so predstavili svoje glasbene talente. Šolski band, ki ga sestavljajo Katja Potočnik, Ema Lenc, Lovrenc Oman, Nejc Cegnar, Matija Jemc in Gal Gabrovšek, je publiko navdušil z dvema pesmima – Viva la vida in Last Christmas. Ana Urh in Neža Urh sta na klavirju štiriročno odigrali čudovito skladbo Tarantela. Svojo virtuoznost na klavirju je pokazal Martin Pucihar, ki je odigral skladbo  Widmung op. 25. Na koncertu sta nastopili tudi kantavtorica Tjaša Čemažar, ki je odpela svojo avtorsko pesem Ta kruti planet, in Vita Renko, ki nas je v sanje popeljala s skladbo California Dreamin'. Na prireditvi niso nastopali le dijaki, temveč tudi gimnazijski profesorji. Gašper Murn je namreč ob klavirski spremljavi Žiga Kerta zapel pesem Dal bom besedo. Koncert so popestrili posebni gostje, in sicer Mladinski pevski zbor OŠ Škofja Loka - Mesto, ki je pripravil venček skladb Mamma Mia in Thank you for the music. Prireditev sta povezovala Arne Zorman in Teja Jezeršek, ki sta pripravila zanimivo vezno besedilo z igranimi točkami, povezanimi z geslom letošnjega šolskega leta: prihodnost.

Vsi nastopajoči so skupaj s prizadevno tehnično ekipo pričarali čaroben večer. Po prireditvi so lahko obiskovalci pokazali svojo hvaležnost z nakupom izdelkov, ki so jih na svojih bogato okrašenih stojnicah razstavili dijaki drugega letnika in za katere so zbirali prostovoljne prispevke. Skupaj so zbrali več kot 12 000 evrov, na kar smo izjemno ponosni. Razred, ki se je letos najbolj izkazal, je bil 2. a-oddelek, za nagrado pa bo imel razredni piknik v juniju.

Dijaki so z organizacijo prireditve in z zbiranjem finančnih sredstev za sklad Gaudeamus pokazali svojo samoiniciativnost, podjetnost in povezanost, predvsem pa dobrodelnost. Precej sodelujočih dijakov ali njihovih sošolcev bo sredstva iz sklada, ki so ga decembra pomagali napolniti, po novem letu črpalo. Ponosni smo, da »dijak dijaku« pomaga in tako sebi ali drugim polepša prihodnost.   

Vsem sodelujočim dijakom, učencem, učiteljem, staršem in obiskovalcem se zahvaljujemo za trud, pomoč in prostovoljne prispevke.

Melita Perkovič prof.

Posnetek prireditve: Dijak dijaku

Fotografije in video: medijski krožek, mentor: Domen Košir

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...