Pojdi na glavno vsebino

Uvodni sestanek za udeležence programa MEPI

30. september 2020

V četrtek, 1. oktobra 2020, bo ob 13. uri v učilnici 34,  potekala predstavitev programa MEPI, ki se na Gimnaziji Škofja Loka zelo uspešno izvaja že od  že od leta 2004. Predstavitev je namenjena dijakom, ki so na osnovni šoli že začeli opravljati program na bronasti stopnji in bi ga radi na gimnaziji nadaljevali na srebrni stopnji, pa tudi tistim, ki bi se v program vključili od začetka.

V šolskem letu 2020/21 bodo mentorji programa na srebrni stopnji:  Gašper Murn, prof., Matic Močnik, prof. in Matic Gortnar, prof.

Mednarodno priznanje za mlade je eden izmed šestih največjih svetovnih programov za mlade od 14 do 25 leta in ga izvaja že več kot 120 držav po svetu.

V Sloveniji je bilo do danes v program vključenih že več kot 8500 mladostnikov. Program deluje na treh stopnjah (bronasta, srebrna, zlata) in mladostnikom nudi mnogo več kot le pridobivanje neformalne izobrazbe. Na področjih prostovoljstva, veščin, rekreativnih športov in odprav se le ti urijo in izpopolnjujejo v, za današnji način življenja, vse bolj zapostavljenih vendar pomembnih veščinah, ki bistveno vplivajo na razvoj doživljajskega sveta, odgovornosti do drugih in do sebe, in se preko preizkušenj in odrekanj razvijajo v močne, samozavestne in odgovorne državljane.

PPredstavitev in vabilo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...