Pojdi na glavno vsebino

Razpis srednješolskega natečaja na najboljši haiku

27. november 2019

Vljudno vas vabimo, da se udeležite natečaja Gimnazije Vič in Cankarjevega doma za najboljši haiku v slovenskem, angleškem, španskem ali nemškem jeziku.

Posameznik lahko odda največ pet še neobjavljenih haikujev. Oblika pesmi (trije verzi po pet, sedem in pet zlogov) je priporočljiva, ni pa obvezna. Pesmi naj ne bodo daljše od 20 zlogov. Tematika je svobodna, lahko je trenutek, slika ali podoba iz srednješolskega življenja, narave in drugo.

Dijaki lahko sodelujete na vseh na tečajih, to pomeni na natečajih v slovenskem, angleškem, španskem in nemškem jeziku, vendar morajo biti oddani haikuji v vsakem jeziku originalni, torej haikujev ne morete le prevesti v drug jezik.

Avtor je lahko le posameznik.

Strokovna žirija bo podelila več nagrad. V posebni zbirki bodo poleg nagrajenih objavljeni tudi vsi dobri haikuji vseh udeležencev natečaja. Zaključna prireditev z recitalom in podelitvijo priznanj ter nagrad bo potekala v torek, 31. marca 2020, ob 17. uri v Cankarjevem domu v okviru prireditve Transgeneracije 2020.

Haikuje pošljite po Platformi projekta SKOZ. Haikuje morate oddati do 8. decembra 2019.

Za več informacij se obrnite name. Poiščete me lahko v zbornici ali mi pošljete sporočilo po eAsistentu. Pred oddajo je dobro haikuje pravopisno in slovnično pregledati, zato mi slovenske, prosim, dajte v pregled.

Še enkrat prisrčno vabljeni!

 

Ema Golob,

profesorica slovenščine

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...