Pojdi na glavno vsebino

Filmske delavnice

28. januar 2021

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ptuj, razpisuje delavnice z naslovom Kratki dokumentarni film. 

Delavnice so namenjene srednješolski in študentski populaciji ter vsem, ki jih zanima ukvarjanje s filmsko umetnostjo. V ospredje postavljamo dokumentarni film. Izdelava dokumentarnega filma je kompleksen proces, v katerem na kreativen način predstavimo del realnega dogajanja. Dokumentarni filmi se pogosto ukvarjajo s temami, kot so zgodovinski dogodki, socialni in naravni pojavi, osebne zgodbe, poetične teme itd. Na delavnicah bomo spoznali, kako narediti dokumentarni film z omejenimi sredstvi in v trenutnih okoliščinah. Šli bomo skozi proces ustvarjanja dokumentarnega filma od ideje preko snemanja do montaže in končnega izdelka. Pri tem se bomo soočali z različnimi izzivi, ki jih bomo skupaj reševali.

Delavnice bo vodil Peter Bizjak, režiser in scenarist.

"V ospredje našega dokumentiranja bomo postavili družino in kraj bivanja. Predhodno znanje ni potrebno, dobrodošli prav vsi. Na delavnicah boste dobili natančna navodila za sprotno delo. Dobrodošle so vse ideje in pobude. Delavnice bodo potekale preko zoom aplikacije vsako sredo s pričetkom ob 17. uri. Vsaka delavnica bo potekala uro in pol. Začnemo v sredo, 17. februarja 2021."

Udeležba je za vse brezplačna. Prijavite se lahko do 11. februarja 2021 na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWNKRfuCDgy5Cv0PAhGOW2cytCg-7vmhmJ_AzLugi0q7hYxA/viewform?usp=sf_link

Vabljeni k prijavi na delavnico!

Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Razpis delavnice Kratki dokumentarni film

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...