Pojdi na glavno vsebino

Beremo skupaj - vabilo k sodelovanju

14. oktober 2022

Beremo skupaj 2022 – vabilo k sodelovanju
Kot v preteklih letih vas tudi letos vabimo k sodelovanju v projektu Nacionalni mesec skupnega branja – Beremo skupaj (https://nmsb.pismen.si/medijsko-sticisce/sporocila/). Navajeni smo že, da dijakinje in dijaki pripravite prireditev za otroke iz Vrtca Škofja Loka (medgeneracijsko branje). Letošnje geslo je BRANJE IN GIBANJE, zato smo se odločili, da bi dijaki pripravili recitacije otroških pesmi in bi jih pospremili z gibanjem. Predšolski otroci bi torej poslušali besedilo pesmi in se ob tem gibali, kakor bi glede na vsebino besedila to predlagali in demonstrirali nastopajoči. Nastop lahko pripravita tudi dva dijaka skupaj. Prireditev bo predvidoma v prvi polovici novembra v dopoldanskem času v gimnazijski knjižnici.
Nastopajoči dijaki prejmejo 10 ur za OIV, potrdilo o sodelovanju v nacionalnem projektu, prof. slovenščine pa bodo upoštevale izvedbo govornega nastopa.
Zainteresirane dijake vabim na sestanek, ki bo v torek, 18. oktobra 2022, v šolski knjižnici, in sicer prvič 4. šolsko uro in drugič 5. šolsko uro.
Prijazno vabljeni!
Majda Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka
Utrinki s preteklih dogodkov:
https://www.gimnazija-skofjaloka.si/reportaze/beremo-skupaj-z-otroki-iz-vrtca-skofja-loka.html
https://www.gimnazija-skofjaloka.si/reportaze/beremo-skupaj-tokrat-z-otroki-iz-vrtca-skofja-loka.html

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...