Pojdi na glavno vsebino

Izjemni rezultati splošne mature na škofjeloški gimnaziji

6. julij 2017

Uradni rezultati splošne mature (spomladanski rok) so bili znani danes, v ponedeljek, 10. julija 2017.

 Vseh 106 maturantov zaključnega letnika je bilo uspešnih in se tako vpisalo kot prva generacija na šoli, ki je maturo opravila 100%.

Med njimi je kar 12 dijakov doseglo 30 ali več točk ter se vpisalo med zlate maturante škofjeloške gimnazije. To so: Lucija Bogataj, Eva Gartner, Rok Gerbec, Alenka Jerala, Polona Kalan, Miha Katrašnik, Boštjan Kloboves, Matic Anton Pipp, Ivana Podlipnik, Gregor Rihtaršič, Katja Štucin in Maja Vene.

Pri tem je potrebno poudariti, da je vseh 34 možnih točk na splošni maturi prejel Miha Katrašnik

100 odstotnih točk so pri posameznih predmetih dosegli: Lucija Bogataj pri biologiji, Samo Demšar pri matematiki na osnovnem nivoju in Gregor Rihtaršič pri kemiji. 

Vse možne točke (8) je pri slovenščini doseglo 6 dijakov, pri matematiki 5, pri angleščini 9 ter pri španščini 1 dijakinja. 

Dijake obveščam, da sta ponedeljek, 10. 7., in torek, 11. 7., datuma, ko se lahko prijavijo na opravljanje SM v jesenskem roku oz. na izboljševanje ocen(e), pridobljene na SM 2017. 

Dijake na šolski spletni strani tudi natančno obveščamo o možnosti vpogleda v izpitno dokumentacijo. Prosim, držite se razpisnih rokov. 

Vsem dijakom čestitamo za uspšeno opravljeno maturo. Uradno se bomo poslovili s prireditvijo Slovo generacije, ki bo 28. septembra 2017, ob 19. uri v šolski predavalnici. 

Jože Bogataj, ravnatelj

predsednik ŠMK 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...