Pojdi na glavno vsebino

Obvestilo za vse dijake

31. avgust 2017

Urednik aplikacije e Asistent dijakom posreduje naslov, kjer lahko najdete informacije o novostih v letošnji aplikaciji.. 

https://www.youtube.com/watch?v=ZAQ06LCmrsM

Ker eAsistent še ne deluje v celoti in imamo probleme pri pošilajnu obvestil staršem in dijakom, obajvljam okrožnico, namenjeno dijakom višjih letnikov, med obvestili dijakom. 

Dijaki in dijakinje 2., 3. in 4. letnika,

prav lepo pozdravljeni na pragu novega šolskega leta.

Jutri je prvi šolski dan in našim vrstam se bo pridružilo 175 novih dijakov, »fazanov«. Kot se sami spominjate, je to dan (oziroma nekaj dni) po navadi obarvan z nekim vznemirjenjem, velikimi pričakovanji in seveda tudi s ščepcem strahu. Zavedam se, kakor se tudi zaveda naš učiteljski zbor,  pomembnosti ritualov in obeležitev vseh pomembnih življenjskih prelomnic. Taka prelomnica je tudi vstop v srednješolsko izobraževanje. Iz tega razloga vsako leto v sodelovanju z dijaško skupnostjo pripravimo obred fazaniranje, ki bo letos v četrtek, 7. 9., v predavalnici šole.

Vse vas pa ob tej priložnosti prosim, da bodoče dijake in dijakinje naše šole sprejmete v skladu z našimi izbranimi vrednotami, ki pa so strpnost, dobronamernost in spoštovanje. Verjetno razumete, da imam v mislih predvsem risanje s flomastri po obrazih.

Vemo, da se temu v celoti verjetno ne bomo mogli izogniti, vas pa pozivam k temu, da ste že prvi dan zgled novim dijakom in da je vaš odnos do njih spoštljiv, lahko pa seveda tudi nekoliko hudomušen.

Tako kot je lep ritual slovesa od gimnazije z maturantskim plesom, naj bo lep tudi ritual vstopa v šolo.

Vsem vam želim leto in uspešno prihajajoče leto, ki ga bodo zaznamovali spoštljivi odnosi in razumevanje.

V imenu celotnega učiteljskega zbora Gimnazije Škofja Loka

Jože Bogataj, ravnatelj

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...