Pojdi na glavno vsebino

Klemen Bogataj udeleženec treh mednarodnih olimpijad

26. april 2017

Klemen Bogataj  iz 2. a se je v letošnjem šolskem letu uvrstil na tri mednarodne olimpijade, kar je za dijaka 2. letnika res  edinstven in izreden uspeh.

V začetku maja Klemen odhaja na naravoslovno olimpijado v Kobenhavn na Dansko, kamor se je uvrstil po uspešnem nastopu na državnem tekmovanju iz naravoslovja. 

Na državnem tekmovanju iz fizike, ki je  je potekalo v začetku aprila na Prvi gimnaziji Maribor se je Klemen, ki je tekmoval v skupini 4. letnikov uspel uvrstiti na 4. mesto in osvojil zlato priznanje. V nadaljevanju se je prebil skozi sito izbirnega tekmovanja za 48. mednarodno fizikalno olimpijado in bo tako sestavljal šestčlansko ekipo, ki bo Slovenijo zastopala v začetku julija v Indoneziji. Še prej, v začetku junija  pa odhaja na 1. evropsko fizikalno olimpijado v Estonijo.

Klemenu četitamo za vse njegove uspehe in uvrstitve v olimpijske ekipe in mu želimo veliko uspeha na mednarodnih tekmovanjih. Čestitke tudi vsem Klemenovim mentorjem: predvsem mentorju na področju fizike prof. Aljoši Ermanu, za naravoslovno olimpijado pa sta bili njegovi menotrici tudi Mojca Mravlja, prof. pri biologiji in Mojca Tolar, prof. pri kemiji.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...