Pojdi na glavno vsebino

Glasbeni uspehi škofjeloških gimnazijcev

27. marec 2017

Glasbena skupina DOTS, ki jo sestavljajo Luka Vrščič, 1. c, Lana Benedičič in Nejc Pipp, 2. e in Luka Jelovčan, 4. d  ter Krištof Pogačnik iz 4. c je bila predhodno od 13 skupi, skupaj še z 4 bandi  izbrana za nastop na festivalu II. Gimnazije Maribor DROOGSTOCK.  Z odličnim nastopom in predvsem svojo avtorsko glasbo je navdušila tako komisijo kot publiko in tako domov odnesla kar tri nagrade:

  • NAGRADO ZA NAJBOLJŠEGA PEVCA FESTIVALA – NAGRADO JE PREJEL Nejc Pipp
  •  NAGRADO ZA NAJBOLJŠE SLOVENSKO AVTORSKO BESEDILO ZA PESEM JADRO
  •  NAGRADO ZA NAJBOLJŠO SKUPINO PO IZBORU OBČINSTVA

Čestitke za izreden uspeh in hkrati tudi zahvala vsem podpornim članom, ki so se udeležili festivala v Mariboru in spodbujali naše glasbenike. 

Mladinski mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka se je udeležil mednarodnega tekmovanja Young Bohemia 2017 v Pragi. Pod vodstvom Žige Kerta je pevski zbor tekmoval kar v dveh kategorijah.
V kategoriji gospel, jazz in pop je pevski zbor z odlično interpretacijo tako pevcev kot tudi solistov Neje Bohinc, Matevža Močnik in Gašperja Murna

  •  DOSEGEL NAJVEČJE ŠTEVILO TOČK, ZASEDEL 1. MESTO IN PREJEL ZLATO PRIZNANJE

V kategoriji  mešanih pevskih zborov pa je pevski zbor zapel zahtevne klasične skladbe od Gallusa do priredb slovenskih ljudskih pesmi in prejel

  •  SREBRNO PRIZNANJE.

Čestitke vsem pevcem, dirigentu Žigu, solistom ter celotni spremljevalni ekipi. 

Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...